Shortcode Demo


THE STORY CONTINUES
Model SB.com

VIDEO SHOT BY MAYSTERHET VERHAAL ACHTER DE SHOOTING BRAKE

DEEL1 - HOW IT ALL BEGAN - het ontstaan
In de eerste week van 2017 ontvingen we een telefoontje van Floris de Raadt, een echte Shooting Brake fanaat met een voorliefde voor elektrische auto's. Hij had de door ons gebouwde Tesla begrafeniswagen gezien die we net een paar maanden daarvoor hadden gepresenteerd aan het grote publiek, en vroeg zich af of wij ook de ombouw van een Tesla model S naar een Tesla Shooting Brake konden verzorgen. Hij had al meerdere Shooting brakes gehad en droomde ervan om zijn eigen versie te laten bouwen.

Met ruim 20 jaar ervaring in het verlengen en ombouwen van proto-types in de luxe automobielklasse past dit perfect in ons specialisme. Wat ons betreft een geweldig nieuwe uitdaging die we bij RemetzCar met veel enthousiasme in ontvangst namen.
Binnen een maand stond er een Tesla model S bij ons in de werkplaats. Na menig brainstormsessie over het wel of niet aanpassen van de c-stijl, het aantal ruiten, de hoeveelheid chroom, de vormgeving van de achterklep en de belijningen, aangevuld met allerlei foto's van bestaande shooting brakes en artist impressions ter inspiratie, is er een conceptidee ontstaan over wat er technisch mogelijk is binnen het originele budget en hoe de auto er ongeveer uit moest gaan zien.

Met zijn bevlogenheid heeft de toekomstige Shooting Brake eigenaar de Raadt met dit concept ook anderen geënthousiasmeerd. Huib de Vries, Entrepreneur in automotive marketing, events and communications en co-founder van Holy Cow, voegde zich bij het projectteam als PR professional. En Niels van Roij, eigenaar van Niels van Roij Design, een automotive design studio in Londen, is het bestaande conceptontwerp verder uit gaan werken in een aantal premium ontwerpschetsen.

De keus voor het beste ontwerp werd gemaakt en zo was bij RemetzCar het project de “SHOOTING BRAKE” geboren.
DEEL2 - HOW IT ALL PROCEEDED - de vertaalslag
Met als leidraad het gekozen shooting brake design kon Frank Reijenga, Engineer bij RemetzCar, aan het werk voor de vertaalslag naar een bruikbaar technisch ontwerp op ware grootte. Om dit te kunnen doen is de originele Tesla model S allereerst in detail opgemeten en met een technisch CadCam tekenprogramma één-op-één overgezet in de computer. Dit computermodel wordt vervolgens aangepast en herontworpen zodat het aansluit bij het gekozen design.

Tijdens het herontwerpen komen alle constructieve elementen en moeilijkheden naar voren die het algehele ontwerp beïnvloeden en die een uitdaging vormen voor het maken van de uiteindelijke shooting brake. Alle grote structurele delen blijven onaangeroerd en de kreukelzones blijven in tact. De verschillen tussen de ontwerpschetsen en een realistisch ontwerp worden tijdens dit proces opgelost en verder in detail uitgewerkt. De lijnen van de nieuwe vorm worden concreet en zo ontstaat er een realistisch model van de shooting brake in de computer.

Om de lijnen op de auto vervolgens in het echt uit te zetten worden er met behulp van 3D software mallen gemaakt, zoals de dakmal voor de verlengde daklijn, mallen voor de speciale ruiten en een mal voor de openingshoek van de nieuwe achterklep. Door middel van deze mallen wordt de 'backbone' van het nieuwe model opgebouwd. Een onmisbaar element dat tijdens het gehele bouwproces als uitgangspunt en referentiekader dienst doet.

Als alle lijnen gezet zijn is het tijd voor het constructieve werk. Het interieur van de Tesla Model S wordt volledig gedemonteerd en de auto wordt klaar gemaakt voor de grote verbouwing.
DEEL3 - HOW IT ALL IS MADE - de grote verbouwing
Met een gestripte auto en het framewerk van het toekomstige shooting brake model op hun plaats kan het constructieve werk aanvangen. Dit begint met het maken van de aluminium plaatwerkdelen van oa. de verlengde heupen, de nieuwe c-stijl, het dakverloop aan de achterzijde en de sponningen van de ramen. Bij het opbouwen van de gewijzigde achterklep met al zijn onderdelen en de bijpassende spoiler wordt er tegelijkertijd rekening gehouden met het integreren van een verborgen ruitenwisser en een speciaal herontworpen 3e remlicht. Tevens worden de lijnen uitgezet voor de nieuwe ruitvlakken. Op basis hiervan wordt een constructiemal gemaakt die helpt bij het opbouwen van de auto rondom de ruiten en die later ook wordt gebruikt voor het vervaardigen ervan.

Er wordt van grof naar steeds fijner gewerkt, alles met de hand en op traditionele wijze. Stap voor stap wordt het plaatwerk opgebouwd tot het gewenste resultaat is bereikt en we volledig tevreden zijn over de uiteindelijke vorm. Naast de vorm wordt er ook uitvoerig gekeken naar de functie en ergonomie van de nieuwe onderdelen. En om het effect van onze modificaties op de aerodynamica van het voertuig te monitoren, doen we uitgebreide tests met behulp van computer simulaties.

Andere aanpassingen die nodig zijn aan onder andere de electrakabels, de interieurdelen, de sierlijsten en de hemelbekleding volgen hierna. Deze worden in grote lijnen vormgegeven zodat ze later goed aansluiten bij de rest. Als de buitencarrosserie in plaatwerk gereed is dan begint het proces van strakmaken. De body wordt helemaal nagelopen en gereedgemaakt voor zijn nieuwe custom kleur welke samen met de toekomstige eigenaar is samengesteld.
Eén van de grootste uitdagingen van dit project is het construeren van de chromen lijsten. Deze zijn volledig met de hand gemaakt door Erik Metzelaar geassisteerd door Maxim Reijenga, de gezamenlijke bestuurders van RemetzCar. Er zitten heel wat uren werk in de complexe vormgeving en polijstwerk voor het gladde en spiegelende effect van het chroom.

Al met al is het gehele bouwproces een langdurig proces waar veel technische uitdagingen om de hoek komen kijken. Kennis en jarenlange ervaring zorgen ervoor dat we overal wel weer een oplossing voor vinden en dat ook deze RemetzCar Shooting Brake werkelijkheid wordt.
DEEL4 - HOW IT ALL IS MADE - de ware transformatie
Nadat de Shooting Brake helemaal is nagelopen en strakgemaakt en we volledig tevreden zijn over de lijnen in het bodywork, wordt hij gespoten in zijn nieuwe kleur. Dit moment zorgt bij ons ook altijd, na jaren van ervaring, nog steeds voor een gezonde spanning, nieuwsgierig naar het resultaat. Nu wordt namelijk echt goed zichtbaar hoe het nieuwe model tot zijn recht komt en kan de ware transformatie beginnen.

Het proces van opbouwen vangt aan. Eerst worden de onaangepaste onderdelen zoals de deuren en deurpanelen, voor- en achterbumper en alle interieurdelen terug geplaatst. De interieurdelen die zijn gemodificeerd worden voor proefpassing nog eens gemonteerd zodat ze vervolgens bekleed en verder afgemaakt kunnen worden.

Inmiddels zijn ook de ruiten gereed en kan het schuifdak worden geplaatst en afgesteld. De chromen sierlijsten op het dak maken dat gedeelte af. De opbouw van de nieuwe achterklep met de spoiler en geïntegreerde ruitenwisser en 3e remlicht bestaat tevens uit het monteren van onder andere de achterlampen, binnenbekleding, achteruitrijcamera, bedrading en alle elektronica. In dit proces komen alle onderdelen die los van elkaar op maat gemaakt zijn weer bij elkaar en vormen één geheel. Het plaatsen van de speciaal ontworpen achterruit maakt de achterklep compleet.

Als één van de laatste onderdelen worden de chromen lijsten op de zijkanten van de auto aangebracht en netjes afgewerkt. Tot slot zijn het nog de details zoals het plaatsen van de RemetzCar logo's en entreelijsten en de laatste puntjes op de i die het geheel helemaal afmaken. Na een laatste grondige inspectie van alle individuele onderdelen en de auto in zijn totaliteit, wordt er nog proefgereden en uitvoerig gepoetst. Pas als we alles hebben goedgekeurd en hij staat te stralen in de werkplaats wordt de auto vrijgegeven.
De uiteindelijke overdracht van de nieuwe RemetzCar Shooting Brake en het overhandigen van de sleutel doen we persoonlijk aan huis. De dolenthousiaste reactie en de grote glimlach van de eigenaar Floris de Raadt en zijn gezin is voor ons de kroon op ons werk. Het is een eer om van zijn droom werkelijkheid te hebben kunnen maken. We wensen hem dan ook veel rijplezier en veilige kilometers toe in zijn nieuwe droomauto!


Proost op iedereen die betrokken is geweest bij het mogelijk maken van de REMETZCAR SHOOTING BRAKE.

Speciale dank voor Niels van Roij Design voor zijn mooie design. Het maakt de shooting brake een waar genot voor het oog.

En zeer veel dank aan de eigenaar van de auto Floris de Raadt. Dankzij zijn droom en passie is dit prachtige project tot leven gekomen.

Designing and building a bespoke or custom car allows our Clients to possess something no one else in the world has. It is the ultimate form of creative expression.– RemetzCar –

True attention to detail and perfection has remained the foundation of the company since its founding.– RemetzCar –


FOTO'S VAN HET BOUWPROCES#

RemetzCar biedt een one-stop-shop voor alle vormen van modificaties. Met een lange geschiedenis van op maat gemaakte producten, kan Remetzcar aan alle behoeften van de klant voldoen. Voor zowel kleine bedrijven tot bedrijven met een groot wagenpark, onze volledig uitgeruste werkplaats en ervaren technici staan voor u klaar. Of dit nu reparaties zijn, productie van enkelstuks, of seriematige fabricage, wij staan klaar om aan uw eisen en wensen te voldoen.

#

Vertrouwend op de ongeëvenaarde ervaring van onze vakmensen en geleid door uw persoonlijke ontwerp zal het team van RemetzCar in Lisse ervoor zorgen dat uw ideeën worden gerealiseerd. Door vanaf het allervroegste stadium met u samen te werken, ontwikkelen onze carrosseriebouwers een diepe kennis van uw project en houden zij toezicht op de soepele overgang van concept naar realiteit.